2014/07/28

WITAM!  MAM SWIETNY PRZEPIS NA FASZEROWANE OGORKI Z SZYNKA                                                                                                                                                                                            4ogórki(po 30 dag), sól, 3 jajka, 2 cebule, 1ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 20 dag szynki, 10 dag chleba razowego, 1/8 l śmietany, pieprz, 1/8 bulionu mięsnego                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Każdy ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne częsci.Z wiekszej części wydrążyć miąższ z nzsionami.Ogórek posolić i odstawić. Jajka nakłuć i gotować 10 minut  ostudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na pól. Obraną cebulę  i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła. Szynkę i chleb pokroić w drobną kostkę, chleb zalać śmietaną odstawić do napęcznienia a następnie  utrzeć z  rozgniecionymi żółtkami. Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymiesać.Wydrążone ogórki wypełnić farszem, przykryć wierzchnimi częściami, podsmażyc na maśle, zalać bulionem i dusić 40 minut pod przykryciem na małym ogniu.                                                                                                               Bardzo smaczne,polecam.   SACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz