2014/07/28
WITAM! MAM SWIETNY PRZEPIS NA FASZEROWANE OGORKI Z SZYNKA 4ogórki(po 30 dag), sól, 3 jajka, 2 cebule, 1ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 20 dag szynki, 10 dag chleba razowego, 1/8 l śmietany, pieprz, 1/8 bulionu mięsnego Każdy ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne częsci.Z wiekszej części wydrążyć miąższ z nzsionami.Ogórek posolić i odstawić. Jajka nakłuć i gotować 10 minut ostudzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na pól. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła. Szynkę i chleb pokroić w drobną kostkę, chleb zalać śmietaną odstawić do napęcznienia a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami. Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymiesać.Wydrążone ogórki wypełnić farszem, przykryć wierzchnimi częściami, podsmażyc na maśle, zalać bulionem i dusić 40 minut pod przykryciem na małym ogniu. Bardzo smaczne,polecam. SACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz