Przepis na kokosowe batoniki Bounty. Potrzebne składniki:
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych
- 1/4 szklanki śmietany 36%
- 1/2 szklanki mleka skondensowanego
- 250 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
Przepis na kokosowe batoniki Bounty. Sposób przygotowania:
- wiórki kokosowe wsyp do miski
- podgrzej na wolnym ogniu śmietanę
- kiedy śmietana będzie gorąca, wlej ją do miski z wiórkami. Bardzo dokładnie wymieszaj
- do powstałej masy dodaj mleko skondensowane i ponownie wymieszaj
- powstała masa powinna być zbita i łatwa do formowania. Jeżeli będzie zbyt rzadka dodaj więcej wiórków
- z masy uformuj batoniki, jeżeli masz czas możesz je schłodzić w lodówce
- czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej
- uformowane wcześniej kokosowe batoniki polej czekoladą i ułóż na talerzu
- wstaw batoniki do lodówki, żeby czekolada stężała
Smacznego! Domowe batoniki Bounty smakują jak ich sklepowe odpowiedniki, ale nie mają w składzie żadnych ulepszaczy i sztucznych aromatów. Spróbuj także przepisów na domowe McFlurry i frappuccino ze Starbucksa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz