2020/04/09

Nadziewane, pieczone ziemniaki. Mąż nie daje mi spokoju, robię je ostatnio codziennie. Są obłędne

Nadziewane, pieczone ziemniaki. Mąż nie daje mi spokoju, robię je ostatnio codziennie. Są obłędne
  • 15 małych ziemniaków
  • cebula
  • 50 g masła
  • 250 g piersi drobiowej
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • przyprawy
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
Sposób przygotowania:
Obierz i pokrój ziemniaki. Zrób w nich dziurę na farsz. Ugotuj w posolonej wodzie. Gdy po około 12 minutach będą wpół twarde zakończ gotowanie.
Posiekaj mięso oraz obierz cebulę. Następnie całość zmiel lub zblenduj. Dopraw przyprawami oraz wymieszaj.
Przepis na sos:Połącz masło, śmietanę, przyprawy oraz pastę pomidorową. Wypełnij oraz polej sosem ziemniaki. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz pół godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz