2017/04/09

10 rodzajów żywności pełnej chemii, pestycydów i rakotwórczych składników. Sprawdź czy ich nie spożywasz!

Trujące produkty, które jadamy na co dzień, a zawierają groźne dla zdrowia składniki chemiczne. Ostatnio głośno jest o sprzedawanym w sklepach chińskim ryżu, który zawiera rozdrobniony plastik. W czasie gotowania staje się twardy i nie gotuje się tak, jak prawdziwy. Trudno sobie wyobrazić szkody poczynione dla zdrowia po zjedzeniu obiadu z taką porcją ryżu!
Ale to tylko jeden z przykładów trujących produktów, które mogą znaleźć się na naszym talerzu w domu lub restauracji. Kolejne przykłady? Za chwilę się przekonasz.                                                                                                                       

Oto lista najbardziej trujących chińskich produktów których powinnaś unikać:

1. Tilapia
Ryba powszechnie hodowana w Chinach. Jest jedną z najbardziej toksycznych i trujących ryb, na którą możesz się natknąć. Jest hodowana w okropnych warunkach, w brudnej wodzie. Karmiona wszelkimi odpadkami.
2. Chiński dorsz
Dorsz to kolejna ryba masowo hodowana sztucznie w Chinach. Niestety, też może trafić na nasz stół, a później do naszego żołądka.
3. Chiński sok jabłkowy
Chiny wykorzystują ogromne ilości środków chemicznych w produkcji żywności. Dotyczy to także uprawy owoców. Unikaj kupowania soku jabłkowego niewiadomego pochodzenia i nie podawaj swoim przede wszystkim dzieciom. Ponadto soki owocowe zawierają dużo cukru i lepiej zastąpić je sokami warzywnymi, by nie podnosić jego poziomu we krwi.
4. Skażone grzyby
Ostatnio wykryto w sprzedaży skażone grzyby pochodzące z Chin. By zwiększyć dochody, ich uprawy są nawożone ponad wszelkie dopuszczalne normy. By dokładnie wiedzieć skąd pochodzą grzyby, które ty kupujesz, zaopatruj się u znanego sprzedawcy.
5. Chiński czosnek
W sprzedaży obecny jest także chiński czosnek, który mocno przypomina ten nasz, ale jest niezwykle szkodliwy dla naszego zdrowia. Zawiera substancje trujące pochodzące z nawozów, którymi był nadmiernie nawożony.
6. Kurczaki
Wielu specjalistów od żywienia przestrzega przed kupowaniem chińskich kurczaków, gdyż mogą być zakażone ptasią grypą. Także pomór kurcząt w Chinach jest ogromny. Ponadto są karmione paszą, która produkowana jest z użyciem ogromnych ilości pestycydów.
7. Czarny pieprz
W sprzedaży może znajdować się także mielony czarny pieprz, który zawiera różne domieszki. Natomiast mielony biały pieprz powstaje przez zmieszanie czarnego pieprzu z solą. Standardy produkcji chińskiej żywności dalekie są od powszechnie przyjętych.
8. Sól przemysłowa.
Sprzedawana przez wiele lat jako spożywcza. Może powodować psychiczne i fizyczne dolegliwości, jak niedoczynność tarczycy i bezpłodność. W opinii wielu specjalistów od żywienia, chińska żywność jest najgorsza, jaką można spotkać na naszej planecie. Chiny produkują największą ilość środków chemicznych i najwięcej ich wykorzystują w produkcji żywności.
Unikaj skażonej chemicznie żywności zaopatrując się u znanych i sprawdzonych producentów, na przykład lokalnych małych rolników.
źródło: theusualroutine.com
2                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz