2017/04/15

JEDZ CODZIENNE CZOSNEK A CHOROBY CIĘ OPUSZCZĄ !!!!

Jedz 6 pieczonych ząbków czosnku i zobacz co się stanie z Twoim ciałem w ciągu 24 godzinDobrze Panie i Panowie możemy śmiało powiedzieć, że czosnek jest jedną z najzdrowszych żywności na świecie! Myślę, że wszyscy możemy się zgodzić z tym, prawda? Wielu ludzi na całym świecie korzysta z surowego czosnku jako tradycyjnego środka kontrolującego wysokie ciśnienie krwi, niskie ciśnienie krwi, wysoki poziom cholesterolu, chorobę niedokrwienna serca, zawał serca, zmniejszony przepływ krwi z powodu zwężonych tętnic i miażdżycy.

pieczony czosnek
W ciągu 24 godzin nasz organizm reaguje na spożyty czosnek powodując utratę wagi lub jako naturalny środek leczniczy. Eksperci twierdzą, że należy jeść sześć pieczonych ząbków czosnku i zgadnijcie co – będziecie zaskoczeni wynikami. 

Oto, co się stanie z Twoim ciałem po zjedzeniu 6 pieczonych ząbków czosnku:

1 godzina – W pierwszej godzinie, czosnek jest trawiony w żołądku i staje się pokarmem dla organizmu.
2 – 4 godzina – czosnek pomaga organizmowi w walce z wolnymi rodnikami i istniejącymi komórkami rakowymi.
4 – 6 godzina – Metabolizm organizmu zaczyna widzieć korzyści z czosnku i aktywuje proces usuwania nadmiaru płynów i tłuszczu przechowywanego w tkankach.
6 – 7 godzina – Właściwości antybakteryjne czosnku po dostaniu się do krwiobiegu, zaczynają wykonywać swój proces ochronny przeciwko bakterią.
7 – 10 godzina – w tym okresie substancje odżywcze odgrywają już ważną rolę na poziomie komórkowym, a czosnek chroni organizm przed utlenianiem.
10 – 24 godzina – Po strawieniu czosnku w organizmie rozpoczyna się proces głębokiego czyszczenia, a także czosnek pomaga:– regulować poziom cholesterolu 
– oczyszcza tętnice i chronić organizm przed chorobami układu krążenia 
– obniża i podnosi ciśnienie krwi 
– czosnek zwiększa naturalne mechanizmy obronne organizmu i wzmacnia układ odpornościowy 
– usuwa metale ciężkie z organizmu 
– poprawia wytrzymałość kości 
– pomaga wyeliminować zmęczenie 
– poprawia wydajność 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz