Nawet trzy lata więzienia może grozić 44-letniemu mieszkańcowi gminy Gryfino, który ubił świnię w swoim gospodarstwie. -Mężczyzna dokonał nielegalnego uboju świni przy pomocy siekiery i noża - mówi nam asp. szt. Marcin Karpierz, oficer prasowy komendanta powiatowego policji w Gryfinie.
28 października o 15:37 ·
Mężczyzna najpierw świnię ogłuszył siekierą. A potem zaszlachtował ją w chlewiku. Prawdopodobnie było tak, że kwik zwierzęcia spowodował, że "sygnalista" zadzwonił na policję. Ta zjawiła się szybko u zaskoczonego gospodarza. Rozbiór mięsa dokonał się w innym domu, ale tej samej wsi.
Na ubój potrzebne są odpowiednie zezwolenia i trzeba spełnić pewne warunki. Przepisy mówią, że rolnik co najmniej 24 godziny przed dokonaniem uboju ma obowiązek zgłosić swój zamiar powiatowemu lekarzowi weterynarii oraz powiatowemu oddziałowi Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Powiem tak .Jego obora , jego świnka , nie państwa , nie Unii , JEGO .!!!!!! Gówno kogo obchodzi kiedy sobie ją przeznaczy na mięsko .Sam sposób jej zabicia był niedopuszczalny i tylko tego bym się przyczepiła . No i oczywiście mięso powinien zbadać weterynarz , ale jak to zgłosić skoro to nie legalne ??? Nie legalne ubicie własnej świnki we własnym gospodarstwie .???? Pora opuścić tą chorą Unię póki jeszcze możemy jeść co chcemy , bo niedługo Unia NAM JADŁOSPISY UŁOŻY A ZA NIE PRZESTRZEGANIE -- do pierdla !!!!! !!!!!!!! gb
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz