Dzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. I jeśli chcesz podać go w zupełnie innej osłonie, koniecznie doczytaj ten artykuł do końca.Już za chwilę poznasz genialny przepis na pyszne rybne faworkiReceptura pochodzi z kanałupapu de żer.
Składniki:
filety karpia (bez ości brzusznych)
olej
sól
pieprz
olej do smażenia
Krok po kroku:
Filety rybne podziel na paski (szerokość 3 cm).
Wytnij otwór w filecie i zacznij wywijać mięso jak podczas przygotowywania faworków.
Następnie dopraw karpia przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz go w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
Gotowe rybne faworki powinny mieć piękny, złocisty kolor. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz