2018/05/23

Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowym

Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowymSzybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik, więc warto stosować ją na co dzień. Kremowy sos pieczarkowy bardzo dobrze się z nią komponuje. Z podanej ilości składników można przygotować jedną dużą porcję lub dwie małe.                                                                                                                                                                                                         

Składniki

1-2 os.30 minłatwetanie

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie
  2. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać przyprawy i pietruszkę.
  3. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i wodą i powoli wlewać do sosu, ciągle mieszając. Dusić przez kilka minut.
  4. Kaszę odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i polać sosem.
      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz