2015/03/15

Zupa borowikowa z nutą tymianku====================== SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!


Składniki

  • czarny pieprz
  • tymianek1 szczypta
  • margaryna2 łyżk

                                                                                                                  

  • Krok 1

    Przekrój pory wzdłuż, a następnie w paski.
  • Krok 2

    Rozgrzej olej i podsmaż na nim pory przez 5 minut. Dodaj 0,5l zimnej wody, wsyp Zupę Borowikową Knorr i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • Krok 3

    Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na margarynie*. Przypraw pieprzem oraz szczyptą tymianku, po czym dodaj do gotowej zupy.
  • Krok 4

    Posiekaj natkę pietruszki i posypuj nią zupę przed podaniem. Posiekaj natkę pietruszki i przed   podaniem posyp nią zupę. Talerze możesz też udekorować łyżką Ramy Cremefine. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz