1Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
2Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
3Powoli wsypuj migdały i delikatnie wymieszaj łyżką.
4Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
5Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej
6Mikserem ubij Kasię z cukrem i ekstraktem migdałowym. Na koniec dodaj rozpuszczoną białą czekoladę. Ubijaj, aż składniki się połączą.
7Udekoruj babeczki kremem i posiekanymi migdałami tak, by uformowały gniazdka.
8Potnij żelki w trójkąty i przyklej je czekoladą do migdałów tak, by uformowały dzióbki. Oczka zrób z czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz