2020/02/17

Wierzcie lub nie, Użyj mrożonych cytryn i pożegnaj się z cukrzycą, nowotworami, otyłością

mrożone cytrynyCytryny są jednymi z najlepszych owoców na świecie, głównie ze względu na niezliczone ilości korzyści zdrowotnych, unikalny smak oraz zapach. Wykorzystywane są do przeróżnych potraw!Cytryny rewelacyjnie nadają się do detoksykacji ciała, nie używamy soków, gdyż wtedy tracą wiele właściwości leczniczych oraz znaczącą część potencjału leczniczego.
Zamiast wyciska z niej soki, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie ich zamrożenie! Skórka z cytryny wzmacnia system odpornościowy oraz oferuje wiele właściwości zdrowotnych, np. reguluje cholesterol, zapobiega nowotworom, zwalcza infekcje bakteryjne oraz niszczy pasożyty i robaki.

Oto, korzyści zdrowotne tego cudownego owocu:

  • zapobiega astmie
  • zwalcza zaparcia
  • detoksykuje nerki oraz wątrobę
  • wzmacnia układ immunologiczny
  • reguluje wysokie ciśnienie krwi
  • leczy depresję i stres
  • zwalcza nowotworySok cytrynowy jest bogaty w witaminę C, a jej skórka jest skuteczna w eliminowaniu toksyn z organizmu. Badania dowodzą, że skórka z cytryny posiada od 5 do 10 razy więcej witamin niż środkowa część tego owocu.
    Kilka lat temu naukowcy zbadali wpływ cytryny na nowotwory! Odkryli, że ten owoc eliminuje złośliwe komórki w kilku typach raka, w tym raka płuc, piersi oraz okrężnicy.Według dr Marilyn Glenville, dietetyka i ekspert w dziedzinie zdrowia kobiet, skórki z różnych owoców mogą zwiększyć system odpornościowy oraz wspierają ogólne zdrowie. Twierdzi również, że koktajle są o wiele zdrowsze niż soki, ponieważ zawierają także inne części owoców, w tym skórki.
    Koktajle cytrynowe mają bardzo gorzki smak, więc opcja zamrożenia ich jest doskonałym rozwiązaniem!

    Jak najlepiej zamrozić cytryny, aby bez problemów można było je spożywać razem z skórką:

    Użyj ocet jabłkowy do mycia i dezynfekcji cytryn. Następnie opłucz je i zostaw do wyschnięcia. Następnie, umieść w zamrażarce aż do następnego ranka, a następnie zetrzyj całe owoce wraz ze skórką, miąższem i nasionami.
    Zamrożone cytryny można dodawać do różnych potraw, koktajli, herbat, wypieków, deserów i zup.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz