Jamie i Jimmy'ego Święto Przepis Friday Night
Metoda
Gotować makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tymczasem zrobić sos tamaryndowca. Grubo utrzeć cukier palmowy do miski, dodać pastę z tamaryndowca, 1 łyżka sosu rybnego, odrobinę octu i 2 łyżki wrzącej wody. Dobrze wymieszać więc cukier się rozpuści, a następnie mieć smak i dostosować smaki w razie potrzeby. - Powinien on słodki smak, kwaśny i lekko słony Zmniejszenie o połowę, drobno pokroić i deseed z chilli, a następnie umieścić w misce z sokiem z 1 limonki. Odcedzić i wrzucić makaron w małym olej sezamowy. Peel i grubsza posiekać szalotki, drobno wykończenia następnie pokroić szczypiorek. Pick and grubsza posiekać większość liści bazylii i mięty. Pokrój tofu do chropowatych kawałków 1cm. Ostrożnie przeciąć odwrocie każdej krewetki, zeskrobać wszelkie czarne bity, a następnie połowę wzdłuż. Spłucz suszone krewetki w zimną bieżącą wodą, następnie osuszyć na papierze kuchennym. Podgrzać splash oleju sezamowego w dużej wok na średnim ogniu, dodać suszone krewetki, orzeszki ziemne i płatki chili. Gotować przez 2 do 3 minut, aż się zarumieni. Weź patelnię z ognia, przenieść połowę mieszaniny moździerzu, a następnie bash aż się lekko kruszyć. Ustawiona na jednej stronie. Powrót pozostałe krewetki i nakrętki do średnim ogniu z innym odrobiną oleju sezamowego. Dodaj szalotki i smażyć przez około 2 minuty lub do czasu obracając złote. Dodaj szczypiorek, posiekane liście Ziele, krewetki i rozdrobnione rzodkiewka, a następnie gotować przez kolejne 2 do 3 minut, aż krewetki są prawie ugotowane. Bić i dodać jajko na patelni, gotować przez 1 do 2 minut, a następnie złożyć za pośrednictwem. Dodać tofu, makaron, sos tamaryndowca i beansprouts, a następnie wrzucić dobrze połączyć. Podzielenie Pad Thai między swoimi miski, posypać pokruszony mieszanki orzechów i rozpraszają zastrzeżone mięty i liści bazylii na wierzchu. Podawać z marynowanych chilli i dodatkowych kliny wapna na ściskanie powyżej.
Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/prawn-tofu-pad-thai//?utm_source=social&utm_medium=RecipeOftheDay&utm_term=2015#4szOMRRv2G1eyITt.99
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz