2015/02/17
co na obiad ????????????????????????
A co dziś na obiad ??? . Może faszerowane pieczarki . To dz dziela . Potrzebujemy 12 pieczarek , 3 ziemniali , 200 g mrożonego szpinaku , 2 ząbki czosnku , 2 łyżki startego parmezanu , 1 łyżka masła , sok z cytryny , gałka muszkatołowa , olej , sól , pieprz . Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy iugniatamy .Wrzucamy szpinak na rozgrzaną łyżkę masła . Dusimy kilka minut . Doprawiamy solą i pieprzem .Czosnek wyciskamy przez praskę i dorzucamy go szpinaku . Dusimy 2 min .Odstawiamy i odsączamy . Skrapiamy sokiem z cytrtny .Dodajemy do ziemniaków .Dprawiamy gałką muszkatołową . Dodajemy parmezan . Mieszamy .Pieczarki pozbawiamy nóżek . Smarujemy olejem . Opruszamy solą i pieprzem i wypełniamy farszem . Pieczemy w 180 stopniach C przez 20 min . SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gośka B .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz