2015/02/17

co na obiad ????????????????????????

 

 A  co  dziś  na  obiad  ???  .   Może faszerowane  pieczarki  .   To  dz  dziela  .  Potrzebujemy               12  pieczarek ,    3  ziemniali  ,   200 g  mrożonego  szpinaku  ,   2  ząbki  czosnku  ,  2  łyżki   startego  parmezanu  ,  1   łyżka  masła  ,   sok  z  cytryny  , gałka  muszkatołowa  ,  olej  ,  sól  ,  pieprz  .                                                                                                                                                                                  Ziemniaki  gotujemy  w  osolonej  wodzie  .Odcedzamy  iugniatamy  .Wrzucamy  szpinak  na  rozgrzaną  łyżkę  masła  .   Dusimy   kilka  minut  .   Doprawiamy  solą  i  pieprzem  .Czosnek   wyciskamy przez  praskę  i  dorzucamy  go  szpinaku  .   Dusimy  2  min  .Odstawiamy  i  odsączamy  .  Skrapiamy  sokiem  z  cytrtny  .Dodajemy  do  ziemniaków  .Dprawiamy  gałką  muszkatołową  .   Dodajemy  parmezan .  Mieszamy  .Pieczarki  pozbawiamy  nóżek  .  Smarujemy  olejem .   Opruszamy  solą  i  pieprzem  i  wypełniamy   farszem  .  Pieczemy  w  180   stopniach  C  przez  20  min  .              SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                                                                                                                                   Gośka  B .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz