2015/02/22

BIGOS CEBULOWY

  • Dostarcza sporo energii, jest pyszny i prosty do zrobienia. Doskonały na sycący obiad.
    •             Sposób przygotowania

      1.
      Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy. Z pieczarkami kroimy w kostkę.
      2.
      Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy. Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy cebulę. Smażymy, aż się zeszkli. Wkładamy pieczarki, podsmażamy. Dodajemy marchewkę, przecier pomidorowy, kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy ok. 25 minut (ewentualnie podlewamy wodą).                                                                                                                                                                                        SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Składniki

      ● 50 dag pieczarek
      ● 50 dag cebuli
      ● 50 dag cienkiej kiełbasy lub chudego boczku
      ● 50 dag kiszonych ogórków
      ● 50 dag marchewki
      ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
      ● 2-3 łyżki oleju
      ● sól                                                                                                                                                                                                      SMACZNEGO  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz