2015/02/27

Placuszki marchwiowe

Składniki 
ilość porcji: 4                                    

  • 500 g startej marchwi
  • 1 ząbek wyciśniętego czosnku
  • 4 jajka
  • 30 g (1/4 szklanki) mąki pszennej
  • 25 g (1/4 szklanki) bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki oleju roślinnego                                                                                                                                                                            

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Do średniej miski włożyć startą marchewkę, czosnek, jajka, mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz, i dobrze wymieszać .
    2. Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Z masy marchewkowej uformować placki i smażyć po obu stronach, aż będą złocisto-brązowe.
               Naprawdę  bardzo  dobre  ,  mniam  ,  mniam                                                   SMACZNEGO                                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz