Placuszki marchwiowe
Składniki
ilość porcji: 4
- 500 g startej marchwi
- 1 ząbek wyciśniętego czosnku
- 4 jajka
- 30 g (1/4 szklanki) mąki pszennej
- 25 g (1/4 szklanki) bułki tartej
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki oleju roślinnego
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › Gotowanie: 10min. › Gotowe w: 25min.
- Do średniej miski włożyć startą marchewkę, czosnek, jajka, mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz, i dobrze wymieszać .
- Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Z masy marchewkowej uformować placki i smażyć po obu stronach, aż będą złocisto-brązowe.
Naprawdę bardzo dobre , mniam , mniam SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz