2015/03/28

Ponad milion złotych kary dla słupskiego baru za dodawanie przypraw do potraw

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Izba Skarbowa w Gdańsku nałożyła na jeden z barów mlecznych w Słupsku 1mln 100 tys. złotych kary za dodawanie przypraw do potraw dotowanych przez Ministerstwo Finansów.
Zgodnie z rozporządzeniem ministra finansów do dotowanych przez państwo posiłków nie wolno dodawać większości przypraw a bary mleczne chcąc uzyskać dotację muszę teoretycznie gotować bez przypraw i wody.
Karę dla słupskiego baru mlecznego, który korzysta z dotacji naliczono na 7 lat wstecz, mimo że wcześniejsze kontrole Izby Skarbowej nie wykazały żadnych nieprawidłowości.
Eugenia Rębacz, prezes PSS Słupsk, do której należy bar w wypowiedzi dla Radia Gdańsk powiedziała, że stara się robić wszystko byle kary nie zapłacić. Według niej wcześniejsze kontrole, które odbywały się kilka razy w roku nie stwierdziły żadnych nieprawidłowości, później te same urzędniczki z Izby Skarbowej przyszły na powtórną kontrolę i naliczyły kary.
Sprawa trafiła już do windykacji i PSS Słupsk działającemu od 70 lat grozi upadłość.
To  jest  pojebane  .  Zupa  bez  wody  ???  .  Chyba  że  ma  to  być  typowy  bar  mleczny  składający  się  tylko  z  potraw  mlecznych. Ale  czy  to się wtedy  opłaci  i  czy  będą  chętni  ??  Wątpię  .                                                       gb                   
    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz