Pyszny sernik królewski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sernik królewski
Potrzebne składniki:
- masa serowa:
- Budyń o smaku waniliowym WINIARY (1 opakowanie)
- Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
- jajko (5 sztuk)
- cukier (1,5 szklanki)
- masło (200 g)
- ser mielony na sernik (1 kg)
- rodzynki (2 łyżki)
- ciasto:
- Proszek do pieczenia WINIARY (1 łyżeczka)
- mąka (2 szklanki)
- cukier puder (0,75 szklanki)
- masło (0,75 kostki)
- kakao (2 łyżki)
- żółtko (3 sztuki)
- śmietana kwaśna (2 łyżki)
Sposób przygotowania
- Masa serowa: białka oddziel od żółtek, ubij na pianę.
- Masło utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj żółtka i nadal ucieraj.
- Następnie dodaj ser i Budyń (proszek).
- Na koniec delikatnie połącz masę z pianą z białek i rodzynkami.
- Ciasto: mąkę posiekaj z cukrem, masłem, kakao i proszkiem do pieczenia.
- Dodaj żółtka i śmietanę.
- Zagnieć ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki.
- Po tym czasie połowę ciasta zetrzyj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Na ciasto wyłóż masę serową, a na wierzch zetrzyj resztę ciasta.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 60 minut.
- Ostudź i posyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz