2015/03/28

Pyszny sernik królewski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                   

Sernik królewski




     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Potrzebne składniki:
  • masa serowa:
  • Budyń o smaku waniliowym WINIARY (1 opakowanie)
  • Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
  • jajko (5 sztuk)
  • cukier (1,5 szklanki)
  • masło (200 g)
  • ser mielony na sernik (1 kg)
  • rodzynki (2 łyżki)
  • ciasto:
  • Proszek do pieczenia WINIARY (1 łyżeczka)
  • mąka (2 szklanki)
  • cukier puder (0,75 szklanki)
  • masło (0,75 kostki)
  • kakao (2 łyżki)
  • żółtko (3 sztuki)
  • śmietana kwaśna (2 łyżki)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

    Sposób przygotowania

    1. Masa serowa: białka oddziel od żółtek, ubij na pianę.
    2. Masło utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, dodaj żółtka i nadal ucieraj.
    3. Następnie dodaj ser i Budyń (proszek).
    4. Na koniec delikatnie połącz masę z pianą z białek i rodzynkami.
    5. Ciasto: mąkę posiekaj z cukrem, masłem, kakao i proszkiem do pieczenia.
    6. Dodaj żółtka i śmietanę.
    7. Zagnieć ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki.
    8. Po tym czasie połowę ciasta zetrzyj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    9. Na ciasto wyłóż masę serową, a na wierzch zetrzyj resztę ciasta.
    10. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 60 minut.
    11. Ostudź i posyp cukrem pudrem.       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz