- papryka [3 szt.] (kolor dowolny;))
- ryż [1 op.] (woreczek)
- marchew [2 szt.]
- kukurydza konserwowa [0.5 op.]
- parówki [3 szt.] (opcjonalnie)
- seler [2 szt.]
- pietruszka [2 szt.]
- oliwa z oliwek [3 łyżki] .. Przygotowanie
- Często .jak gotuję zupę, to wyciągam trochę warzyw i coś z nich przygotowuję, np. nadzienie do papryk czy robię z nich sałatkę jarzynową:) Równie dobrze, jako nadzienie można zrobić to z surowych warzyw.
Paprykom odkrawamy "czapeczki" i kroimy w kostkę.
Parówki gotujemy a następnie (jak przestygną;)) kroimy.
Ryż gotujemy.
Warzywa tj. marchewkę, pietruszkę i selera możemy ugotować lub nie i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Dodajemy czapeczki papryk. Chwilę podsmażamy. Dodajemy parówki (jeśli ktoś chce wersję wege, to można ominąć ten składnik;)).
Dodajemy ugotowany ryż.
Jak wszystko się połączy i podpiecze nakładamy do papryk i zapiekamy ok. 10 min. w kombiwarze (lub piekarniku). Wtedy papryka suuuuper pysznie mięknie dzięki ciepłemu nadzieniu, ale jest także na tyle chrupiąca, że łatwo się ją kroi. SMACZNEGO GOŚKA B .
2015/02/16
FASZEROWANA PAPRYKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co jutro na obiad . Mam pomysł na faszerowaną paprykę . A więc zaczynamy . Potrzebujemy :
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz