2015/02/16

FASZEROWANA PAPRYKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Co  jutro  na  obiad .  Mam  pomysł  na   faszerowaną  paprykę .     A  więc  zaczynamy  .  Potrzebujemy  :                                                                                                                                                                                                                        
  • papryka [3 szt.] (kolor dowolny;))
  • ryż [1 op.] (woreczek)
  • marchew [2 szt.]
  • kukurydza konserwowa [0.5 op.]
  • parówki [3 szt.] (opcjonalnie)
  • seler [2 szt.]
  • pietruszka [2 szt.]
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      .. Przygotowanie  
  • Często .jak gotuję zupę, to wyciągam trochę warzyw i coś z nich przygotowuję, np. nadzienie do papryk czy robię z nich sałatkę jarzynową:) Równie dobrze, jako nadzienie można zrobić to z surowych warzyw.                    

    Paprykom odkrawamy "czapeczki" i kroimy w kostkę. 

    Parówki gotujemy a następnie (jak przestygną;)) kroimy. 
    Ryż gotujemy. 
    Warzywa tj. marchewkę, pietruszkę i selera możemy ugotować lub nie i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Dodajemy czapeczki papryk. Chwilę podsmażamy. Dodajemy parówki (jeśli ktoś chce wersję wege, to można ominąć ten składnik;)).
    Dodajemy ugotowany ryż. 

    Jak wszystko się połączy i podpiecze nakładamy do papryk i zapiekamy ok. 10 min. w kombiwarze (lub piekarniku). Wtedy papryka suuuuper pysznie mięknie dzięki ciepłemu nadzieniu, ale jest także na tyle chrupiąca, że łatwo się ją kroi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   SMACZNEGO                           GOŚKA  B  .
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz