2015/03/02

Penne w sosie serowym

Składniki 
ilość porcji: 4 

  • 500 g makaronu penne marchewkowego
  • sól do smaku
  • 2 serki topione śmietankowe (po 125 g)
  • 150 g sera pleśniowego
  • 250 g śmietany
  • 1 łyżeczka startego parmezanu                                                                                                                                                                                                                                                                  
                                                     

    sponsób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.
    2. Na patelni rozpuścić serki topione i ser pleśniowy. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos.
    3. Makaron wymieszać z sosem i posypać parmezanem
                                                                                                     SMACZNEGO  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz