SKŁADNIKI
4 jajka
20 dag masła
15 dag mąki tortowej
4 łyżki budyniu śmietankowego bez cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2/3 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 paczki delicji Masło rozpuścić, ostudzić. Całe jajka wybić do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i bardzo dokładnie ubić. Następnie wlać rozpuszczone masło, zamieszać. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wylać do przygotowanej blaszki o wymiarach 12/25 cm. Ułożyć delicje po 2 razem i przykryć pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20-25 minut. PYCHOTA , MNIAM , SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz